Ultimate aamiaisleipä

Hei! Ei olla paljon jaettu aamupala reseptejä vaikka se taitaa olla meidän lempi ruoka koko päivässä. Meillä on niitä aamuja jolloin smoothie on paras vaihtoehto ja sitten on niitä aamuja kun haluaa jotain todella tuhtia ja erilaista. Tämä voisi olla loistava dagen efter aamiainen mutta myös sopisi brunssiinkin. Emme ehkä arkisin tekisi tätä aamiaisleipää mutta hitaina lauantai aamuina tämä toimisi tuoreen kahvin kera niin hyvin. Tulee ihan vesi kielelle kun ajatteleekin. Onko siellä lukijoissa samanlaisia aamufiilistelijöitä kuin me? Välillä saatetaan jo illalla miettiä kuinka ihana sitten aamulla on juoda kauramaitokahvia sohvan uumenissa. Oi elämän pienet ilon aiheet. Alla kuvaa ja reseptiä ultimaattisen ihanaan aamiaisleipään.

Hey! We haven´t shared a lot of breakfast recipes even though that might be our favorite foods in a day. Sometimes there are those smoothie mornings and then there are those mornings when you want something very filling and different. This could be great for the day after (when you have had couple wine glasses too many) but perfect for a brunch also. We maybe wouldn´t make this breakfast sandwich on a weekday but on those slow saturday mornings with a fresh cup of coffee this would be perfect. Are you a same kind of morning person as we are? Sometimes we even think in the evening how lovely it is to drink the oatmilk coffee next morning while chilling on the couch. Oh the little joys of life. Below some pictures and the recipe for our lovely ultimate breakfast sandwich.

Tofuscramble kerrosleipä

puolikas tofu (Jalotofun marinoitu maku)
kurkuma jauhetta makusi mukaan antamaan väriä
1 rkl sitruunan mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
1tl valkosipulijauhetta
2 tl oluthiiva hiutaleita (eli ravintohiiva, vegaaninen parmesan)
1 tl oliiviöljyä

noin puolikas avokado
1 tomaatti
baby pinaatin lehtiä
vegaanista tuorejuustoa (käytimme Sheese merkin, k-kaupat ainakin myyvät tätä, ruohosipuli makua)
2 viipaletta paahtoleipää

Paahda leipäviipaleet. Murenna tofu käsin kulhoon jotta rakenne muistuttaa munakokkelia. Lisää mausteet, sitruunan mehua ja oliiviöljy, sekoita. Kaada tofumassa pannulle ja anna lämmetä. Lisää myös hieman vettä jotta rakenne on mehevä. Odota että ylimääräinen neste haihtuu ja siirrä sivuun. Levitä tuorejuustoa leipäviipaleille. Laita toiselle puolikkaalle pinaatinlehtiä, tofu scramblea ja tomaattia ja toiselle viipaleelle viipaloitua avokadoa. Kokoa kerrosleipä ja paina viipaleita hieman yhteen. Nauti tuoreen kahvin kera.

Tofuscramble sandwich

half a tofu
half an avocado
1 tomato
baby spinach leaves
vegan cream cheese (we used chives flavor from Sheese brand)
turmeric powder according to your taste to give color
1 tbsp of lemon juice
hint of salt
black pepper
1 tsp of garlic powder
2 tsp of nutritional yeast
1 tsp of olive oil
2 slices of toast

Put your toast slices to toaster. Crumble the tofu in a bowl and season. Add lemon juice and olive oil, mix well. Pour the tofu scramble on to a frying pan, add some water and let it warm until the extra liquid has evaporated. Put it aside. Spread vegan cream cheese on the toast slices. Add baby spinach leaves, tofu scramble and tomatoes on to the other slice and avocado slices on to the other. Make a sandwich and squeeze the slices together a little bit. Enjoy with a fresh cup of coffee.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.