Juhannus

Hei,

juhannus lähestyy. Toivotaan että saisimme lämpimät ilmat sillä tämä joka kesäinen yötön yö on taianomainen. Juhannuksessa on jotain haikeutta ja jännittävää: keskikesä, valon juhla!

Mitä suunnitelmia sinulla on? Moni suuntaa varmaan mökeille, festareille tai pysyttelee ihan vaan kotosalla. Meille tuo jälkimmäinen vaihtoehto on suunnitelmissa, ruokaa ja rentoutumista unohtamatta. Juhannukseen kuuluu vahvasti sauna, valoisuus, lepo, veden äärellä oleilu ja se ruoka (ja muutama drinksukin ehkä :D). Kaupat alkavat jälleen mainostamaan grilliin meneviä tuotteita mutta me halutaan jakaa teille meidän näköinen menu ja juhannus. Toki jos grillaus kiinnostaa löytyy täältä linkin takaa vegaanituotteet.net listaamia vegaanisia vaihtoehtoja grillituotteille, monet tuotteista ovat hyvin ´lihaisia´, joten jätetään ne oikeat possut lautaselta pois<3
Muutama vuosi sitten jaoimme myös grillaus vinkkejä, tsekkaa se täältä.
Hyvää ja rentouttavaa juhannusta rakkaat lukijamme! -Sonja&Reetta

Hi! We are celebrating midsummer here in Finland this week. The sun doesn´t go down and it´s really light all day and night. We go to sauna, some head to the summer cabins, people barbecue and relax. There might be couple of drinks now and then too. 😀 Soon all the stores advertise what to barbecue and unfortunately it´s all about sausages and beef. Well, we want to share our menu for this holiday weekend, because you can also break the habits right? Of course there are a lot of options for vegan versions of things to grill if you like that kind of barbecue food. Couple years ago we shared this post of vegan barbecue foods, go check that out too. If you celebrate midsummer have a lovely weekend and if you don´t try this menu anyway, just for fun or to surprise someone special. 🙂
______

Kolmen sipulin piirakka
Valmis pohja (vegaaninen)
http://www.vegaanituotteet.net/herkut/leivonta-koristelu/

Täyte
2 keltasipulia
2 punasipulia
1 purjo (noin 20cm pala)
2rkl margariinia paistamiseen
1kpl luomu kasvisliemi kuutio
0,5dl savunmakuista vegaani juustoa (esim.Violife)
1-2tl suolaa
1tl kookossokeri
pippuria
1dl maustamatonta soijajugurttia
1dl kaurafraiche

Ota valmis piirakkapohja pakkasesta hyvissä ajoin ja anna sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele vuoka ja kaulitse pohja noin halk.20cm uunin kestävään piirakkavuokaan. Pistele taikinan pohjaa haarukalla ja esipaista noin 5-10min uunissa. Valmista täyte sillä aikaa. Halkaise purjo ja poista purjon päät. Huuhtele huolellisesti! Purjoon jää helposti hiekkaa ja multaa joten ole tässä kohtaa huolellinen. Paloittele purjo noin puolen sentin paksuisiksi suikaleiksi. Paloittele muut sipulit ja laita kaikki kypsymään pannulle margariinin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja kookossokerilla. Murusta kasvisliemikuutio täytteeseen ja anna muhia hetken paistinpannulla. Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää jugurtti, kaurafraiche ja raastettu juusto. Tässä kohtaa voi vielä tarkistaa täytteen maku. Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle ja anna paistua noin 200c 20-30min. Anna piirakan jäähtyä ja hyytyä rauhassa ainakin muutamia tunteja. Siirrä piirakka tarjoiluastialle ja anna hyytyä jopa yön yli jääkaapissa.
Tomaattien hapokkuus sopii hyvin täyteläiselle piirakalle, joten suosittelemme nauttimaan piirakan kirsikkatomaattien kera. Lorauta vähän oliiviöljyä, suolaa ja pippuria kirsikkatomaattien sekaan ja nauti piirakka palan kanssa.

______

Three onion pie
We used store bought dough (vegan)

2 yellow onions
2 red onions
1 leek (about a 20cm piece)
2tbsp margarine for frying
1 organic vegetable stock cube
0,5dl smoked flavor vegan cheese
1-2tsp salt
1tsp coconut sugar
black pepper
1dl unflavored soy yogurt
1dl oat fraiche (or any vegan version of sour cream)

Our base for the pie was vegan ready dough (frozen) from the store. Grease pie casserole and roll dough on it. Stitch base of the pie and bake for 5-10 minutes. Meanwhile prepare the filling. Cut and split leek and wash it carefully to get all the dirt off. Chop leek for strips. Chop other onions and fry on a pan with margarine. Season, add vegetable stock and let it cook slowly for awhile. Take pan out of the stove and add soy yogurt, oat fraiche and grated cheese. Check the taste. Add filling on top of the pie base and let it bake in 200 Celsius oven for 20-30 minutes. Let pie cool down for couple of hours or stay in fridge over night.



______

Vadelmabrownies
ohje täältä
Muutaman vuoden takainen brownie ohje johon lisäsimme päälle vadelmia.

Raspberry brownies
recipe in here
Old but goldie brownie recipe, just add the raspberries on top

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.