Going nuts for donuts

Ollaan jo oltu niin keväisissä tunnelmissa ja odotellaan jo kovasti ilmojen lämpenemistä. Toukokuun puolelle ollaan menossa mutta lunta sataa edelleen… huolestuttaa tämä ilmaston huomattava muutos ja hieman harmittaa jatkuva kylmyys. Ollaankin vietetty tämä päivä sisällä, musiikkia kuunnellen ja kehitelleet uutta julkaisua ja vegaanista reseptiä kevään juhliin kuten vappuun! Tehtiin munkkeja niin sokerilla kuin eri kuorrutteilla ja kehiteltiin uusia makuja. Miltä kuulostaa vadelmainen tai sitruunainen munkki? Ihana punainen väri on suomalaisesta vadelmasta. Usein elintarvikkeissa on punaisena värinä käytetty karmiinia (E120) joka saadaan Meksikossa ja Etelä-Amerikassa elävistä naaraspuoleisista kirvoista. Nämä munkit onnistuivat yli odotusten ja täällä ollaan pienessä sokeri humalassa. Hauskaa vappua ja munkkien herkuttelua!

It’s still snowing everyday in Finland and we think Mother Earth is pissed off and trying to tell us about the conditions of our beautiful planet. We’ve been spending the day inside baking and making these following vegan donut recipes for all the parties of spring and summer. In Finland we have this holiday tomorrow and Monday called Vappu, which is a first of May celebration. And during this time we eat donuts, a lot. We made a cinnamon-sugar donuts and also lemon and raspberry donuts. The beautiful red color we got from real raspberries. Very often red color in foodstuff are from carmine that is from female aphids that live in Mexico and South-America, iuh awful. So happy baking and first of May!

Taikina ohje löytyy täältä.
The dough for the donuts you’ll find here.
Muotoile ja paista munkit kasviöljyssä. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun taikina ei uppoa vaan nousee pintaan ja alkaa sihistä. Munkki on valmis kun väri muuttuu kullan ruskeaksi.
Shape and deep fry donuts in vegetable oil. When donut doesn’t sink and starts to sizzle the oil is hot enough. Donuts are ready when color turns golden brown.

Sokeri-kaneli munkki
Kieritä ja pyöritä lämmintä munkkia sokeri-kaneli sekoituksessa.

Cinnamon-sugar donut
Roll the warm donut in a cinnamon-sugar mix.

Vadelma munkki
(tehtiin tällä kuorrutteella kolme)
1 dl tomusokeria
1 tl vettä
2 rkl sulatettujen vadelmien mehua
suomalaisia pakaste vadelmia koristeeksi

Sekoita massa tasaiseksi. Koristele levittämällä kuorrute munkkien päälle ja laita vadelmia mielesi mukaan.

Raspberry donut 
(we made 3 donuts with this amount of icing)
1 dl confectioners’ sugar
1 tsp of water
2 tbsp of raspberry juice from real raspberries
raspberries for decoration

Whisk the ingredients in a bowl and spread it on top of the donuts. Add some raspberries on top.

Sitruuna munkki
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunan mehua
sitruunan ja limen kuorta koristeluun

Sekoita massa tasaiseksi. Koristele levittämällä kuorrute munkkien päälle ja raasta sitruunan ja limen kuorta päälle.

Lemon donut
(we made 3 donuts with this amount of icing)
1 dl confectioners’ sugar
2 tbsp of lemon juice
lemon and lime peel to decorate

Whisk the ingredients in a bowl and spread it on top of the donuts. Grate the peel of lemon and lime on top.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.