Nacho fantastico

Hei ihanat lukijat! Jatketaan pari viikkoa sitten aloitetulla tortilla-teemalla ennen pääsiäisen herkkuja. Se on taco-tiistai ja ihanan nacho-lautasen vuoro. Teini-ikäisenä tutustuimme tähän ruokaan äitimme tekemänä ja nyt on aika tuunata siitä oma versio. Herkullista, täyttävää ja helppoa kuin mikä. Tämä on sottaavampaa ruokaa sillä se syödään suoraan astiasta sormin välillä guacamoleen dippaillen, mutta mitäpä se haittaa. Ohje alla, hauskoja kokkailuja!

Hello our lovely readers! It´s taco tuesday and a plate full of tortilla chips and all the other goodies. As a teenagers our mom used to make this dish and now it´s time to make our own version of it. Delicious, filling and easy as a sunday morning. The eating part is a little bit messy because this is true finger food and you dip it in guacamole, but that doesn´t mind right? Recipe below, have fun while cooking!

Nacho-lautanen

Maustamattomia maissilastuja
1 prk (350g) salsaa (käytimme Santa Marian taco sauce kastiketta)
Vihreitä jalopeñoja purkista
1 pkt härkistä
Puolikas punasipuli
Mausteet: mustapippuria, suolaa, 1-2 rkl juustokuminaa, valkosipulijauhetta makusi mukaan
öljyä sipulin kuullottamiseen
Guacamole ohje täältä

Nacho plate

Tortilla chips
1 can (350 g) of taco sauce
Jalopeños from a can
We used finnish bean-product but you could use 1-2 dl of soy groats or 1 can of pre-soaked kidney beans
half a red onion
Seasoning: black pepper, salt, 1-2 tbsp of cumin, garlic powder according to your taste
olive oil to saute the onion
Guacamole recipe

Pilko sipulin puolikas pieneksi ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää mausteet, härkis, salsa ja vettä 1-2 dl ja anna hautua hetki. Täyte saa jäädä kastikemaiseksi jotta se ei kuivahda uunissa. Laita tortilla sipsejä uunin kestävään vuokaa/lautaselle (itse käytin piirakkavuokaa) ja kaada täyte niiden päälle. Ripottele vielä makusi mukaan jalopeñoja päälle. Anna maustua ja paistua 200 asteisessa uunissa 5 min. Katso ettei tortilla sipsit muutu mustiksi. Lisää vielä punasipulia ja korianteria ennen tarjoilua ja eikun dippailemaan guacamolen kanssa.

Chop the half of a red onion and saute it in olive oil. Add seasoning, protein (soy groats or beans), taco sauce and 1-2 dl of water. Put your tortilla chips in an ovenproof dish (I used a pie casserole) and pour the sauce on top. Add jalopeños on top according to your taste and put the whole thing in a 200 celsius oven for 5 min. Add some red onion and coriander before serving. Enjoy with guacamole.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.