Helppo ja nopea härkislasagne

Hei!

Tällä viikolla oli sellainen olo eräänä iltana että tarvitsen jotain ns. lohturuokaa: täyttävää, nopeasti valmistuvaa ja sellaista josta tulisi hieman parempi mieli. Lempiruokiani on ehdottomasti lasagne ja sitä on tullut tehtyä usein sen jälkeen kun aloin vegaaniksi kolme vuotta sitten. Se tunne kun saat tehtyä jotain niin hyvää perinteistä ruokaa kasviperäisenä versiona on ihana. Lasagnen teko voi viedä aikaa joten tein sen hieman mutkia suoristaen: tein tomaattisen kasviskastikkeen, oatlyn kaurakermaa väliin ja tomaattiviipaleita ja violife merkin vegaanista juustoa pinnalle. NAM! Härkis on meidän molempien ehdottomia lempparituotteita ja siitä saa tehtyä ihania tomaattisia ruokia. Toivottavasti viikkonne on alkanut ihanasti, ainakin tämän lasagnen voimin se melko varmasti alkaakin. 🙂 Tämän kuukauden on myös käynnissä vegaanihaaste joka on oiva tapa tutustua vegaaniseen elämäntyyliin ja ottaa se osaksi omaakin ruokavaliotaan. Eikun lasagnen tekoon! – Sonja

Härkislasagne
1 pkt härkistä
puolikas munakoiso
1 punainen paprika
1 sipuli
2 porkkanaa
5 valkosipulin kynttä
1 pkt tomaattimurskaa
1,5 pkt oatly kaurakermaa
ketsuppia
kananmunattomia lasagnelevyjä
MAUSTEET:
kuivattua oreganoa
savupaprika maustetta
valkosipulijauhetta (Vielä lisäksi, mielestäni valkosipulia ei voi olla liikaa. Tämän voi jättää pois jos ei ole niin suuri valkosipulin ystävä)
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
oliiviöljyä paistamiseen
lasagne, kasvislasagne, vegaani

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä panulla. Kuutioi kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet lisää härkis ja sekoita kasvisten ja sipulien kanssa kaikki sekaisin. Lisää mausteet, plöräys ketsuppia ja tomaattimurska. Vielä ripaus sokeria pehmentää ihanasti tomaatin maun. Kun kastike on maustunut hetken ala koota lasagnea seuraavanlaisesti: lisään aina uunivuoan pohjalle hieman kastiketta ettei lasagnelevyt tartu pohjaan kiinni. Jostain joskus tälläisen vinkin sain ja näin on tullut tehtyä. Laita ensimmäiset levyt pohjalle ja niiden päälle tomaatti-härkiskastiketta ja oatlyn kermaa. Kokoa muutkin kerrokset näin. Viimeisten lasagnelevyjen päälle lisäsin tomaattiviipaleita, ketsuppia, violifen vegaanista juustoa ja oatlyn kermaa. Lasagne valmistui 200 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 min. Lopputulos oli juustoinen, kermainen ja ihanan mehukas. Lohturuokaa sanon minä.

lovelyveg_lasagne_kuva1

lasagne, kasvislasagne, vegaani

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.