Hurmaavat browniesit

Pikkujoulukausi on alkanut ja tarjolla on niin torttuja, glögiä kuin sulkaata. Muutenkin tässä joulun alla on ihana nauttia suklaata. Tai oikeastaan ympäri vuoden se kyllä kelpaa. Sain tämän brownies ohjeen noin vuosi sitten ystävältäni ja sen jälkeen hieman ohjetta muokattuani on näitä suussa sulavia herkkupommeja tullut tehtyä niin synttärijuhliin kuin illanistujaisiinkin. En ole kokeillut ohjetta ilman pellavansiemenrouhetta, joka toimii kananmunan korvikkeena, mutta uskoisin että onnistuu myös ilman sitäkin koska taikina on hyvin tuhtia ja ”tahmeaa”. Myös 1 rkl perunajauhoja voisi toimia hyvin sillä olen huomannut että monissa täysin kasviperäisissä kakuissa sitä käytetään sitomaan taikinaa. Mutta pidemmittä puheitta ja pohdinnat sikseen, tässä tulee ohje! Ihanaa leipomista ja uutta viikkoa. ❤
– Sonja
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hurmaavat browniesit

1,5 rkl pellavansiemenrouhetta sekoitettuna 3rkl vettä
4,2 dl jauhoja
1,2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
50g margariinia
145 g tummasuklaa paloja (esim. Panda tummasuklaa levy)
1,5 dl sokeria
2 dl kauramaitoa

Sulata margariini suklaapalojen kanssa (puolikas levyllinen) ja lisää hieman jäähtyneeseen seokseen sokeri, turvonnut pellavansiemenrouhe ja kauramaito. Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet erikseen toisessa kulhossa loppujen suklaapalojen kera ja yhdistä margariini seokseen, sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan mahdollisimman tasaiseksi. Paista 180 asteisessa uunissa noin 15 min. Taikinan kuuluu jäädä hieman ”raa’an” tuntuiseksi. Itse tykkään siirtää valmiit browniesit leivinpaperin kera jäähtymään keittiön pöydälle ja leikkaan ne pieniksi paloiksi noin 10 min. päästä. Sitten mahdollisimman pian jääkaappiin suljettuun rasiaan jotta browniesit ovat ihanan tahmeita ja maukkaita tarjottaessa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Melt 50g of margarine with 70 g of chocolate chips. Mix 1,5 tbsp flaxseed groats with 3 tbsp of water, when it’s swollen add it to the melted margarine-chocolate mixture. Add 1,5 dl of sugar and 2 dl of oat milk and mix it all together. Mix the dry ingredients separately. You need: 4,2 dl of flour, 1,2 dl of cacao powder, 1/2 tps of salt, 1/2 tps of baking soda, 1 tps of vanilla sugar, 70 g of dark chocolate chips. Add your liquid mixture in the dry ingredients and blend it all together. Spread the dough in an oven casserole lined with greaseproof paper. Let it bake in a 180 celsius oven for about 15 min. Let the brownies cool for a while (10 min.) and put them in the fridge for an hour to get a sticky composition. Enjoy your baking!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hurmaavat browniesit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.