Oh Hummus!

Hummus, mikä ihana keksintö. Yksi loistavimmista yhdistelmistä on porkkanat ja hummus. Falafel pyörykät ja hummus. Leipä ja hummus. Voisin syödä sitä kyllä ihan pelkälleenkin kulhosta lusikoiden kuin jäätelöä. Hummukseen voi laittaa mausteeksi mitä haluaa mutta pääraaka-aine on kikherneet, toki mahdollista tehdä myös pavuista tai linsseistä. Kikherneet ovat loistava proteiinin lähde, ne sisältävät myös rautaa ja kuituja. Teen tällä erittäin helpolla ohjeella usein hummusta. Teen sen mieluiten blenderillä jotta koostumus on silkkinen ja pehmeä. Pidemmittä puheitta, ihanaa viikonloppua ja ohje tulee tässä. – Sonja

Hummus

1 prk valmiiksi liotettuja kikherneitä

oliiviöljyä

loraus vettä (ei pakollista mutta auttaa tekemään hummuksesta silkkisen)

puolikkaan sitruunan mehu tai sitruunamehu tiivistettä kunnon loraus

1 tl valkosipuli jauhetta

suolaa maun mukaan

mustapippuria maun mukaan

ripaus cayannepippuria (varo ettei mene liikaa jotta ei ole liian tulista)

1 tl juustokuminaa

iso tl tahinia (seesamitahna)

Surruta kaikki sileäksi ja nauti esimerkiksi kasviksien ja leivän kanssa.
hummus_lovelyveggies

Hi there! I’m a big fan of hummus and like to make a batch very often. I make it with chickpeas which are great source of protein. I blend everything with a blender and add some water to get a very silky texture. Recipe: 1 can of pre-soaked chickpeas, little bit of water, olive oil, half a juice of lemon, 1 tbsp of garlic powder, 1 tbsp of cumin, a hint of cayanne pepper, salt, black pepper and tahini. Just mix and blend all together and enjoy with veggies and bread. – Sonja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.