Meksikolaisissa tunnelmissa

Täälllä taas reseptien äärellä. Olemme suuria meksikolaistyylisen ja tulisen ruoan ystävä ja ajattelimme että olisi kiva jakaa muutama resepti tästä ruoka maailmasta: chilikeitto ja fajitakset vaihtoehtoisilla täytteillä. Kasvissyöjiltä kysytään usein ”no millä sitä sitten herkutellaan?” ja siksi tulikin mieleen että olisi kiva jakaa viikonloppujen herkkuruoka fajitakset. Näitä tulee tehtyä usein viikonloppuisin ruoaksi ja on todella maukkaita pelkillä kasviksillakin. Kasvissyöjä voi edelleen herkutella samalla tavalla, periaatteessa mistään ei tarvitse luopua. Lovelyveggies syö edelleen sipsiä, karkkia, pizzaa, hampurilaisia, jäätelöä ym. Kaikki tuotteet löytyvät nykyään myös kasvissyöjille ystävällisinä ja on helppo myös tehdä itse. Kaupoista löytyy muun muassa kaurajäätelöä, vegejuustoa ja karkkeja ilman eläinperäisiä aineita kuten liivatetta (=mm.possun nahkaa).

Palataanpa itse tämän kerran aiheeseen ja ensimmäiseen reseptiin. Chilikeittoa tein eräänä arki-iltana kun halusin syödä jotain keittoa mutta kokeilla uutta ja erilaista. Katselin ikkunasta ulos kun satoi räntää. Tuntui että kesään on vielä paljon aikaa. Kulhollinen chili-papu-keittoa sai posket punaisiksi ja koko kehon lämpimäksi ja toi tulisen Mexicon kylmään Suomeen, ainakin näin fiilistelin omassa pienessä kodissani. Keiton lopputulos oli tulinen ja lempeä ja sopii loistavasti vaikka alkuruoaksi fajitaksien kanssa tai sellaisenaan. -Sonja

Chili-papukeitto
1 porkkana
1 vihreä paprika
3 kpl:ta Baby maissia tai pakaste maissia noin 1 dl
Puolikas kesäkurpitsa
Puolikas sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 purkki kidney papuja
1 chili
Suolaa
Valkopippuria
Sokeria ripaus
Cayannepippuria
Juustokuminaa
Paprikajauhetta
1 rkl Ketsuppia
500 g tomaattimurskaa
500g vettä
Puolikas kasvisliemikuutio
Oliiviöljyä
Kuullota kattilassa pieneksi kuutioidut kasvikset, sipulit, chili ja mausteet. Lisää ketsuppia, kasvisliemikuutio, tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua noin 20 min. Lisää lopuksi kidney pavut ja anna keiton hautua kannen alla vielä noin 10 min.
chilikeitto

It’s cold outside and summer is somewhere in the future so what would be better than some bean soup with chili! Hot hot hot! You need 1 green sweet pepper, 1 carrot, 3 baby corns, half a zucchini, half an onion, 3 garlic gloves, 1 can of pre-soaked in kidney beans, 1 chili, salt, white pepper, little bit of sugar, cayenne pepper, cumin, sweet pepper powder, 1 table spoon of ketchup, 500 g of water, 500 g of crushed tomatoes, half a vegetable stock cube (organic) and olive oil. Dice and fry in olive oil the vegetables, seasoning and onions. Add ketchup and crushed tomatoes, water and vegetable stock cube. Let it boil for 20 min. And after that the kidney beans and let the soup stew for 10 minutes.

 

Viva la Fajitas!
Fajitaksien täytteeksi voi pilkkoa mitä vain mieleisiään kasviksia. Käytimme kurkkua, tomaattia ja salaattia ja pilkoimme ne pieneksi ja sekoitimme keskenään. Lisäsimme hieman suolaa, pippuria ja limen mehua. Papu täyte korvaa loistavasti jauhelihan. Joskus käytämme myös soijarouhetta ja sieniä. Fajitaksien kanssa tykkäämme syödä myös guacamolea. Se on oikeastaan ihanaa missä vain ja tulee tehtyä aika usein.  Little guilty pleasure.
Tämä on meidän versiomme tunnetusta guacamolesta ja lopputulos on todella smooth.

Guacamole
4 avokadoa / avocados
1 valkosipulin kynsi murskattuna / garlic glove
chili jauhetta / chili powder
1 limen mehu / juice of a lime
suolaa / salt
pippuria / black pepper
Kaikki vain sileäksi sauvasekoittimella. /Mix and blend all together with a blender.
Papu täyte
1 prk valmiita kidney papuja
salsa kastiketta
maissi-herne-paprika sekoitusta
juustokuminaa
puolikas sipuli
valkosipulia mielesi mukaan
suolaa
pippuria
chiliä
1 dl vettä
oliiviöljyä
Paista pannulla oliiviöljyssä kuutioidut sipulit, lisää maissi-herne-paprika sekoitus ja mausteet. Lopuksi hieman salsaa, vettä ja kidney pavut ja anna muhia mössöksi.

tortilla

A little idea for the weekend eating. Tortillas! Here are some ideas for the stuffing. We like to dice and mix cucumber, tomatoes and salad. Season with black pepper, salt and a little bit of lime juice. Sometimes we use soy groats and sometimes mushrooms. But this time we used kidney beans. Dice and fry in olive oil some garlic according to your taste and half an onion. Add little bit of corn, peas and sweet pepper and season. At the end add water, some tomato salsa and pre-soaked in kidney beans. Stuff your tortilla, roll and eat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.