Oh My Pasta!

Pasta. Tuo Italian ihana ruoka joka monimuotoisuudessaan ja helppoudessaan saa ruokapöydästämme useinkin paikan. Kuinka montaa erilaista pastaa voikaan tehdä: kermaista, tomaattista, peston kanssa, salaatissa tai vaikka lasagne! Aloitetaan jostain. Tällä kertaa jaamme kaksi reseptiä: pastavuoka kaurakerman kera ja kasvislasagne. Lasagnesta tulee mieleen meidän iskä, joka on aikamoinen kokki ja näin ollen inspiraatio ruokaan ja kokkailuun on saanut alkunsa jo lapsuudesta. Lasagne oli minun lempiruokani lapsena ja kuuluu edelleenkin suosikkeihini.  Isämme tekemä lasagne oli suurta herkkua pienenä ja vähän isompanakin.
Tämä lasagne on siis muunneltu versio perinteisestä lasagnesta. Ja pakko sanoa kun ensimmäisen kerran maistoin tätä, vei se kielen mennessään. -Reetta

Kasvislasagne á la Lovelyveggies

Kasvistäyte
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
8kpl keskikoisia herkkusieniä
½ kpl sipuli
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä kuullottamiseen

Tomaattikastike
½ kpl sipuli
3-5 kynttä valkosipulia
600g tomaattimurskaa
1tl suola
½ tl rouhittua mustapippuria
2-3rkl kuivattua oreganoa
2rkl kookossokeria (tavallista sokeria 2tl)
oliiviöljyä kuullottamiseen

16kpl Lasagnelevyjä (ilman kanamunaa)
1pkt Kaurakermaa

1.Viipaloi 1 munakoiso ja 1 kesäkurpitsa kiekoiksi ja kuullota erikseen oliiviöljyssä. Laita ripaus suolaa ja mustapippuria ja siirrä lautaselle odottamaan lasagnen kokoamista. Pilko 1 sipuli josta toinen puolikas käytetään tomaattikastikkeeseen ja toinen kuullotetaan viipaloitujen herkkusienen kera oliiviöljyssä. Lisää suolaa ja mustapippuria ja laita lautaselle odottamaan kokoamista.

2.Hienonna puolikas sipuli ja 6 valkosipulin kynttä ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää 600 g tomaattimurskaa, 3 rkl oreganoa, suolaa, mustapippuria, 5 tl kookossokeria (tai luomu ruokosokeria 3 tl)

3.Öljyä uunivuoan pohja ja kokoa vierekkäin 4 lasagnelevyä, asettele levyjen päälle munakoiso-, kesäkurpitsa- ja sieniviipaleita. Lisää tomaattimurskaa ja kaurakermaa kasvisten ja sienten päälle. Koko seuraavat kerrokset samalla tavalla. Viimeisten levyjen päälle lisätään ohut kerros lopusta tomaattimurskasta, ketsuppia ja kaurakermaa.

Uuniin noin 30min 175c. Päälle tuoretta basilikaa. Nauti hieman jäähtyneenä.

lasagne_reetta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasagne! One of my favorite pasta dishes. I’ve made my own version of the original lasagne and all you need is to make a vegetarian filling and buy the lasagne sheets (ones with no eggs). To the filling you need: 1 eggplant, 1 zucchini, 6-8 middle sized mushrooms, half an onion, 3 garlic cloves and oat cream. Just chop the vegetables to the shape of a coin and fry a little bit with olive oil to get color. Fry onions with mushrooms and other vegetables together. Move aside to wait. Make the tomato sauce and you need: half an onion, 2 garlic cloves, 1 can of crushed tomatoes (cherry tomatoes) and salt, pepper, sugar and oregano. Start assembly the lasagne in a casserole. First put the lasagne sheets, add vegetables on top, tomato sauce on top of the vegetables and a little bit of oat cream. Make the second and third layer the same way. To the top layer add tomato sauce and oat cream. Bake in 175 celsius oven for about 30 min. Add basil on top and enjoy when it’s cooled a little bit.

 

Pastaa uunissa
Pastavuoka syntyi eräänä iltana kun halusin jotain runsasta, täyttävää ja pehmeää ruokaa jonka voin laittaa uuniin ja antaa sen valmistua kunnes nälkä kurnii. Samalla teki mieli jotain tomaattista mutta jotain kermaista ja jääkaapin aineksista loihdin pastavuoan. Käytin vuoassa ns. juustoista fiilistä antamaan oluthiiva hiutaleita. Erityisesti sellaisenaan nautittuna siitä saa parhaimman hyödyn ja oluthiiva sisältää runsaasti b-vitamiinia. Toimii hyvin vegaaninruoissa juuston korvikkeena ja sitä löytyy mm. Ruohonjuuresta. – Sonja
1 vihreä paprika
1 paprika
Puolikas munakoiso
Puolikas kesäkurpitsa
2 tomaattia
1 prk kidneypapuja
2 isoa valkosipulinkynttä
1 sipuli
500 g tomaattimurskaa
2 dl kaurakermaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Oreganoa
Timjamia
Pastaa
2 rkl Oluthiiva hiutaleita (voi myös käyttää vegejuustoa jos haluaa)
Laita pasta keittymään ja uuni 200 asteeseen lämpiämään. Kuutioi vihannekset ja sipulit ja paista oliiviöljyssä hieman pintaa ja mausta. Lisää tomaattimurska ja kerma ja oluthiiva ja sekoita pastan kanssa vuokaan. Anna paistua uunissa noin 30-40 min. Nauti ketsupin kanssa tv:n ääressä.

pasta_vuoka

Some delicious pasta casserole! You need 1 green sweet pepper, 1 carrot, half an eggplant and zucchini, 2 tomatoes, 1 can of pre-soaked in kidney beans, 2 large garlic cloves, 1 onion, 500 g of crushed tomatoes, 2 dl of oat cream, olive oil, salt, black pepper, sweet pepper powder, oregano, thyme, pasta and 2 table spoons of nutritional yeast for the cheesy flavor. And 1 table spoon of ketchup. Put your oven to heat up to 200 c and boil your pasta. Dice and fry in olive oil the vegetables, onions and season. Add crushed tomatoes, ketchup and oat cream. Mix with pasta and nutritional yeast and pour it in a casserole. Let in cook for 30-40 min.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.