Herkku-tiistai

Jälkiruoka. Mikä ihana asia. Lovelyveggies teki tällä viikolla pieniä suupaloja pähkinän ystäville ja nostalgista jälkiruokaa: lettuja!

Late night snacking. Pieni makean ja suolaisen yhdistelmä jälkiruoaksi, aamupalaksi tai vaikka välipalaksi. Kaupasta löytyy montakin vaihtoehtoa maapähkinävoille mutta itse tykkään käyttää sileää luomu maapähkinävoita. Helpompi levittää ja sulaa suuhun. : ) Toinen lovelyveggies ei valitettavasti pysty näitä pähkinäisiä herkkuja nauttimaan joten vaihtoehtona voi käyttää mantelitahnaa. -Sonja

kuva 2

Banaani suupalat

1 luomu banaani (valitse tarpeeksi tumma jotta se on makeampi)

luomu maapähkinävoita tai mantelitahna

kanelia

Viipaloi banaani, laita kahden viipaleen väliin puoli teelusikallista maapähkinävoita ja päälle ripaus kanelia.

A little sweet and salty snack for desert, breakfast or late night snacking. I love these two together: banana and peanut butter. Just slice 1 banana, use darker one so it’s sweeter. Add half of teaspoon between the two slices and a little bit of cinnamon on top. Eat and let it melt in your mouth.

 

Letut marjoilla

Letut, kaikkien aikojen legendaarisin ja kotoisin jälkiruoka jota rakastan kesät talvet. Tämä resepti syntyi jälleen kokeilemalla ja kuinka ollakaan ilman kananmunia. Lettujen lisäkkeitähän voi luoda mitä vain tai yksinkertaisesti mitä kaapista löytyy, tällä kertaa ohjeessa marjoja. Tai vaikka ihan perinteisesti hillon kanssa. Enough said:) – Reetta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noin 10kpl pientä lettua

4dl kauramaitoa (oatly)

2dl kylmää vettä

2rkl sokeria

0,5 tl suolaa

3dl vehnäjauhoja

3 rkl juoksevaa margariinia

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja yhdistä kauramaito/vesi seokseen. Vatkaa kunnes on sileätä. Anna turvota noin 15min tai kuinka kauan maltat. Paista margariinissa ja nauti. Marjalisäke: mansikoita, mustikoita, mustaherukoita. Lämmitä hetken aikaa kattilassa jotta marjat sulavat ja hieman pehmenevät ja kaada rullattujen lettujen päälle. Ripottele hieman sokeria tai agavesiirappia.

The finnish legendary and homie desert: letut in English crepes. This recipe came up just by trying, without eggs. With crepes you can create the most wonderful and different side dishes.With this recipe you’ll get 10 pieces small crepes. Measure 3 dl of flour, 4 teen spoons of sugar and 0,5 tea spoons of salt and combine with 4 dl of oatmilk and 2 dl of water. Add 3 table spoons of margarine. Mix until smooth. Let it swell for 15 min. Fry in margarine and enjoy. Berry side dish: choose your favorite berries and add sugar or agave syrup. Heat the berries for a while and pour it over the crepes. Enjoy!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.