Soup for the soul- linssikeitto

Tämä todella on ihana ja lohdullinen keitto. Yksi ehdottomia lempiruokiamme; keitto on pehmeä, mausteinen ja täyttävä. Todellista lohturuokaa. Olin tulossa töistä kotiin kun kylmä viima puhalsi ja vesi pirskoi kasvoja, linssikeitto oli juuri se mitä tarvitsisin. Rakkautta ensi lusikallisella : ) Keitto on nopea tehdä, ainut isompi homma on paprikan ja porkkanan pilkkominen mutta muuten se tekeytyy itsekseen. Intialainen mausteseos jota käytän on jauhe ja sitä löytyy ruokakauppojen maustehyllyltä kyseisellä nimellä. Antaa ihanaa makua tämän tyylisiin ruokiin ja on yksi lempimausteistani. -Sonja
(vegelicious kangaskassit http://www.rosain.fi )

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 sipuli pieneksi kuutioituna

4 valkosipulin kynttä murskattuna

1 porkkana pieneksi kuutioituna

1 punainen paprika pieneksi kuutioituna

2-3 dl punaisia linssejä (keitettäviä)
500 g tomaattimurskaa

5-6dl vettä

200 ml kookoskermaa
1tl suolaa

1tl rouhittua mustapippuria

1tl chilijauhetta

1rkl intialaista mausteseosta

½ tl sokeria

1tl juustokuminaa

1tl paprikajauhetta

oliiviöljyä kuullottamiseen

1.Kuullota kattilassa oliiviöljyssä porkkana, paprika ja sipuli kuutiot ja lisää murskatut valkosipulinkynnet. Kun olet paistanut niitä hetken lisää mausteet paitsi sokeri ja anna makujen muhia.

2.Lisää tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit ja ripaus sokeria ja anna keittyä noin 20minuuttia

3. Lopuksi kaada kookoskerma keiton sekaan ja anna sen hiljalleen hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarjoile esim. seesaminsiementen, kasvipohjaisen creame fraichen ja kevät- tai ruohosipulin kera.

One day this week it was rainy and cold outside so it was definitely time for some of my favorite foods: the lens soup! Easy to make, only some chopping and boiling and you’re ready to eat. A real comfort food and love at the first spoonful. I like to use Indian seasoning powder mix but you can also just add ginger, coriander, chili and turmeric powder. You start with dicing and frying in olive oil 1 sweet red pepper, 1 carrot, 1 onion and 4 cloves of garlic. Then add seasoning according to your taste. I used salt, pepper, Indian seasoning powder mix, sugar (add this later), chili, cumin and red pepper powder. Then add 2-3 dl of red lenses, 500 g of crushed tomatoes, 500 g of water and hint of sugar and let it boil for 10 to 15 minutes. Lastly add coconut cream about 200 ml and let the soup cook for extra 5 minutes. Voila!

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Soup for the soul- linssikeitto

  1. Maukasta linssikeittoa, kun ulkona kylmästi tuulee, niin keitto saa veren kiertämään, huulissa ja suussa hieman poltetta, posket punaisina ja onnellinen hyvästä ruoasta, 10+

    T. Iskä ilman lihaa 100pvä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.